Politie zoekt doorrijder na ongeval Zwaagdijk-Oost waarbij hond is doodgereden

ZWAAGDIJK – Op zondag 20 februari 2022, omstreeks 01.00 uur, heeft er een aanrijding plaats gevonden op de kruising Markerwaardweg N240 en de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost. Een man stak lopend, samen met zijn twee honden, de N240 over, nadat hij een groen verkeerslicht had gekregen.

Bij het oversteken is een van de twee honden aangereden door een personenauto die over de N240 reed, komende uit de richting industrieterrein WFO/Zaadmarkt/Marktweg en gaande in de richting van Medemblik. De personenauto is direct na de aanrijding doorgereden en heeft de plaats van het ongeval verlaten. Deze personenauto is vermoedelijk donker van kleur, van het merk Renault, type vermoedelijk Clio.

Na de aanrijding is het Renault embleem van de voorzijde van het voertuig achter gebleven op de plaats delict. Ook zijn er twee stukjes kunststof, vermoedelijk afkomstig van de voorzijde bumper, achter gebleven. De hond betrof een groot model hond van ongeveer 40 kilo en was op slag dood.

De politie is op zoek naar de bestuurder en het voertuig die deze aanrijding veroorzaakt heeft en vervolgens de plaats van het ongeval verlaten heeft zonder zich kenbaar te maken.

Meld het aan de politie als: U de bestuurder bent geweest, u de bestuurder kent of een voertuig aantreft die aan de bovenstaande omschrijving inclusief bijpassende schade voldoet. Gezien de hond groot van formaat is zou het voertuig ook meer schade kunnen hebben aan de voorzijde.

Verzoek melden via 0900-8844 onder vermelding van procesnummer: 2022033742.