Hart voor Medemblik wil inspanning gemeente voor nieuwe huisvesting Inloophuis Medemblik

MEDEMBLIK – De eigenaar van het pand aan de Oosterhaven waar het Inloophuis Medemblik in is gevestigd heeft per november 2023 de huur opgezegd waardoor Ton en Tonia van der Wal op zoek moeten naar een nieuw onderkomen voor hun Inloophuis.

Hart voor Medemblik wil nu dat het college zich gaat inspannen om net zoals bij de Kledingbank om te helpen met het zoeken naar een geschikt onderkomen voor het Inloophuis. Ook wil Hart voor Medemblik het liefst dat de gemeente Medemblik naast de jaarlijkse subsidie éénmalig een donatie gaat doen aan het Inloophuis in Medemblik

Doneeractie

Het Inloophuis Medemblik is een doneeractie gestart om zo 100.000 euro bij elkaar te krijgen zodat er een nieuw onderkomen voor het Inloophuis kan worden gevonden waar men weer jaren vooruit kan.

Inloophuis Medemblik bestaat sinds 2012, en het huis is een plek waar jij je snel thuis zult voelen. Leven met een levensbedreigende ziekte doet veel met je. En er zullen ongetwijfeld vragen zijn?  Veel waarschijnlijk. Het is ook normaal dat er negatieve gedachtes zijn of piekergedrag, dat heeft iedereen. Het hoort nu eenmaal bij ons mensen. Alleen, hoe zorg je ervoor, dat deze gedachten niet de overhand krijgen….. Op jou!

In het inloophuis besteden de vrijwilligers en professionals hier aandacht aan. Niet door weg te duwen. als een bal die je onder water drukt. (gegarandeerd komt het weer terug}. Maar wel hoe je daarmee beter kunt omgaan. En heus het Inloophuis is echt geen huis van ‘ziek en zeer’. Er is volop ruimte voor ontspanning. De sfeer is altijd oké!