Beleef A Christmas Carol van Charles Dickens in Medemblik

MEDEMBLIK – Vrijdag 16 december a.s. is het Dickensdag in Medemblik! Stap in de wereld van Charles Dickens en laat de ruim 150 figuranten en muzikanten je meevoeren naar de tijd van Scrooge, Jacob Marley, Bob Cratchit en Tiny Tim.  In het Bagijnhof en de Nieuwstraat vindt u een sfeervol verlichte kerstmarkt.

Slenter langs de gedecoreerde kramen; De ruim 80 stands bieden u een verrassend aanbod kerstartikelen, woonaccessoires, streekproducten, kleding, sieraden, edelstenen, handwerk, oliebollen en nog veel meer.

Bij het voormalig postkantoor in het Bagijnhof vind je het Dickensplein. Laat een droom uitkomen bij de wensboom, ga op de foto met Scrooge, dompel je onder in de warme klanken van de Christmas songs en geniet van de prachtige taferelen van toen.

Tekst loopt door onder de foto’s

In de Nieuwstraat zorgt een straattheater voor een sfeervol schouwspel en laat de Dickensvertelster u ademloos luisteren naar het zo beroemde kerstverhaal. De zo karakteristieke tonen van een authentiek draaiorgeltje zorgen voor een warm onthaal.

De Dickens Express vervoert zo’n 400 passagiers vanuit het hele land van Hoorn naar Medemblik. De gehele avond zijn het station van Medemblik en de locomotief geopend voor bezichtiging.

De Dickensdag is een evenement van St. Evenementen Medemblik (STEM).

Dickensdag Medemblik | vrijdag 16 december 2022 | 16.00u-21.00u | historisch centrum Medemblik | toegang gratis | dickensdag.nl