Handhaving gaat op Oudjaarsdag vooral de winkelgebieden en bekende overlastplekken in de gaten houden.

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik laat op Oudjaarsdag twee Boa koppels en twee koppels beveiligers tot 21:00 uur de hotspots in de gemeente Medemblik bewaken, deze hotspots zijn vooral de winkelgebieden en de bekende overlastplekken. Ook zullen binnenkomende fixi meldingen wat vuurwerkoverlast betreft worden opgepakt.

Daarnaast heeft de gemeente Medemblik in Opperdoes en Midwoud preventief cameratoezicht ingesteld. Dit naar aanleiding van overlast in de afgelopen jaren, zegt de gemeente Medemblik in een reactie op vragen van GemeenteBelangen over voorlichting over vuurwerk.

Lees ook: Medemblik stelt preventief cameratoezicht in op de Gouw in Opperdoes en de Lent in Midwoud

Medemblik noemt een vuurwerkverbod realistisch maar enkel na zorgvuldige belangafweging en als er voldoende beschikbare handhavingscapaciteit is. Medemblik kan helaas de stolpbewoners en bewoners van huizen met rietgedekte daken niet geruststellen dat er bij hun in de omgeving geen vuurwerk wordt afgestoken.

Lees ook: GemeenteBelangen wil van college weten waar de voorlichting over vuurwerk blijft.

De Oekraïense vluchtelingen die zijn opgevangen binnen de gemeente Medemblik hebben allemaal voorlichting in hun eigen taal gekregen over het afsteken van vuurwerk tijdens oud/nieuwjaar.

Ook dit jaar zal er weer voor vele duizenden euro’s vernielingen worden aangericht, deze vernielingen geeft de gemeente Medemblik, inclusief een kostenraming, door aan het NODR die schades afhandelen voor de gemeenten in Medemblik. Medemblik zegt hierover dat in 90% van de gevallen de dader niet achterhaald kan worden.