Grote tegenstellingen tijdens het Westfriese politiek debat, links wil geen woningen in landelijk gebied, rechts wel

WEST-FRIESLAND – Ruim 200 deelnemers waren naar het Martinus College in Grootebroek gekomen om deel te nemen aan het grote Westfriese verkiezingsdebat. Eén van de discussiepunten was de woningbouw en of er wel of niet in landelijk gebied mag worden gebouwd..

Al snel bleek dat de partijen aan de linkerkant van het politieke spectrum hier mordicus tegen te zijn, volgens Emre Kanik van D66 is er binnen stedelijk gebied in West-Friesland nog ruimte voor ruim 8500 woningen en moet men van het landschap afblijven.. De hoogte in bouwen is een veel betere optie volgens o.a. GroenLinks en de PvdA.

Dit in tegenstelling van partijen als de PVV, JA21 en de VVD die geen bezwaar hebben om woningbouw in landelijk gebied te gaan toestaan. Volgens deze partijen moet er veel meer gekeken worden naar deze optie nu de kernen in West-Friesland weinig opties meer hebben voor woningbouw.

Voor Dennis Heijnen van het CDA is bouwen buiten de kernen ook geen probleem, enkel is hij geen voorstander van een arbeidsmigrantendorp waar meer dan 2000 arbeidsmigranten tijdelijk moeten gaan wonen.

Weet u al op welke partij u gaat stemmen? Anders gebruik de stemwijzer van de provincie Noord-Holland

2 gedachten over “Grote tegenstellingen tijdens het Westfriese politiek debat, links wil geen woningen in landelijk gebied, rechts wel

  1. Duidelijk mensen, voor genoeg woningbouw niet op links stemmen. VVD moet ook niet meer met ze coalitie vormen in Haarlem.

Reacties zijn gesloten.