Groenewoud en Schouten blijven marathonpeloton tergen

HOOGKARSPEL – Doorgaan waarmee je in het seizoen 2022/2023 bent geĆ«indigd, winnen. De twee schaatsers van Albert Heijn – Zaanlander lieten zaterdagavond direct aan de overige deelnemers weten wat de plannen zijn voor dit marathon seizoen, een marathon seizoen waar Irene niet alle marathons zal gaan rijden omdat zij zich meer richt op het langebaanschaatsen.

Lees ook: Het marathonseizoen staat weer op punt van beginnen, met Bart Mol maar zonder Irene Schouten

Direct na het vallen van het startsignaal gaven Irene Schouten en Marijke Groenewoud volgas om de rest direct op afstand te rijden en niet veel later een ronde voorsprong te nemen. Vanaf dat moment was de spanning ook wel uit de wedstrijd en werd er enkel nog gereden voor wie de derde plaats zou gaan pakken.

De sprint van het peloton werd gewonnen door Kim Talsma waarna Schouten en Groenewoud het moesten uitvechten wie de eerste marathon van dit seizoen zou gaan winnen. Tegen Schaatsen.nl zei Groenewoud dat er geen plan was en dat het vooral ging om de zege voor het team binnen te halen. Ook Jillert Anema liet de beslissing over aan de twee vrouwen. Twee ronden voor het einde riep Anema zelfs dat ze het maar lekker zelf moesten uitzoeken wie er zou gaan winnen.

Tekst loopt door onder de foto

Een spannende op de scherpst van de snede sprint werd het helaas niet, beide schaatssters gooiden het op een akkoordje waardoor Marijke Groenewoud de eerste marathon op haar naam wist te schrijven, al was het nog wel spannend, Irene Schouten probeerde het nog wel maar kwam een tipje van de schaats tekort om te winnen.

De tweede Daikin Marathon Cup bij de dames is op de Vechtsebanen in Utrecht 28 oktober.