Het marathonseizoen staat weer op punt van beginnen, met Bart Mol maar zonder Irene Schouten

WERVERSHOOF – Volgende week zaterdag 21 oktober valt het startschot voor weer een spannend seizoen voor de marathonschaatsers. Bij de dames is er 1 grote afwezige, Irene Schouten geeft de voorkeur aan het langebaanschaatsen liet ze eerder aan deze website via Instagram weten, wel staat ze reserve.

Bij de heren vinden we al flink wat jaren Bart Mol, uitkomend voor A6.nl/KMC aan de start, en Bart blijft altijd iemand waar het peloton rekening mee houdt, zeker als het gaat om wedstrijden op natuurijs.

Marathonseizoen begint in Groningen

Het marathonseizoen begint in Sportcentrum Kardinge in Groningen waar de eerste wedstijd om de Daikin Marathon Cup wordt verreden. Zowel de Topdivisie als de Beloftendivisie komen aan de start. In totaal worden er 15 wedstrijden om de Daikin Marathon Cup verreden, met de finale in De Elfstedenhal in Leeuwarden.

Tekst loopt door onder de foto

Bij de dames is door het ontbreken van Irene Schouten de strijd helemaal open voor de zege, Beau Wagemaker uit Hoogkarspel zal ook zeker dit jaar weer vaak van voren te vinden zijn, en is een grote kanshebster op natuurijs om met de zeges te gaan strijken. Maar de grootste kanshebster op de eindoverwinning is natuurlijk Marijke Groenewoud, die vorig jaar samen met Irene Schouten een vrijwel onverslaanbaar duo vormde op de massa start en marathons.

Beloften met Westfriese schaatsers

Bij de beloften komen diverse schaatsers uit West-Friesland aan de start. O.a. Ivo de la Porte uit Andijk rijdend voor Bouwselect / De Haan Westerhoff en Arn Botman ook uit Andijk rijdend voor Wokke Vastgoed, Twan Berlijn uit Medemblik die voor Traumeel Gel aan de start komt, Chris en Daan Berkhout uit Hauwert rijden voor Van Ramshorst Renault de marathons,

Bij de dames beloften zien we o.a. Jet Fransen uit Andijk en Iris Tibben uit Medemblik, beiden komen uit voor het beloftenteam van Wokke Vastgoed.