Share

Gemeenteraad Medemblik dwingt college op de knieën en eist huisvestingsplan scholen

MEDEMBLIK – Geld is er niet voor in de gemeente Medemblik maar toch moet het college met een huisvestingsplan komen waarin de huisvesting van de scholen in de gemeente wordt vastgelegd, dit besloot de gemeenteraad donderdagavond.
Vooral Claudia Selders-Kroezen van het CDA, die samen met de ChristenUnie en GemeenteBelangen een motie indiende, maakt zich hard dat de (basis)scholen in de gemeente Medemblik een goede huisvesting moeten krijgen.
Lees ook: Scholen gemeente Medemblik wachten al 3 jaar op onderhoud en renovatie

Duur prijskaartje

Maar volgens wethouder Joset Fit is het niet mogelijk om nu al plannen te maken omdat er simpel weg geen geld is voor deze plannen. Om de huisvesting in de gemeente Medemblik goed te regelen moet er minimaal 24 miljoen euro worden gereserveerd en dit bedrag kan oplopen tot zeker 34 miljoen euro. Geld dat er niet is volgens de wethouder.
De gemeenteraad nam de motie unaniem aan en nu moet het college nog voor de gemeenteraadsverkiezingen met een huisvestingsplan komen, de nieuwe gemeenteraad kan zich dan gaan buigen om geld te vinden voor deze plannen.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl

1 reactie

  1. 24 december 2022

    […] Gemeenteraad Medemblik dwingt college op de knieën en eist huisvestingsplan scholen […]