GemeenteBelangen wil opheldering over bezuinigingen brandweerkorps Noord-Holland Noord

MEDEMBLIK – Roelant Paarlberg, fractielid van GemeenteBelangen, wil opheldering van het college over de vergaande plannen van de Veiligheidsregio over het saneren van de brandweerkazerne in Wervershoof en Abbekerk. De veiligheidsregio gaat stevig bezuinigen en wil dat doen door brandweerkazernes te sluiten en bij andere, waaronder Wervershoof en Abbekerk, taken weg te halen.

In een brief aan het college schrijft Paarlberg: ‘Wederom een bezuinigingsronde binnen de Veiligheidsregio, waar als nu veel brandweervrijwilligers de gevolgen van gaan ondervinden. Zeker van toepassing op een aantal kleine kernen, waar als de bezuinigingen doorgaan, de brandweerposten worden afgeslankt of verdwijnen (waaronder Abbekerk en Wervershoof). Onrust is daarom groot onder deze brandweervrijwilligers.’

Roelant Paarlberg (GemeenteBelangen)

Zo wil Roelant Paarlberg weten of het college vooraf is geïnformeerd door de Veiligheidsregio over deze bezuinigingsronde maar ook of de gemeente Medemblik bekend is met het bedrag van 675.000 euro dat moet worden bezuinigd. Mocht de Veiligheidsregio aan de gemeente Medemblik om input hebben gevraagd dan wil Paarlberg weten welke deze was, mocht er geen input zijn gegeven dan wil Paarlberg weten of de gemeente Medemblik om opheldering gaat vragen bij de Veiligheidsregio.

Maar ook is Paarlberg benieuwd of de gemeente Medemblik wel op de hoogte is van de risicoanalyse van de Veiligheidsregio waarop deze bezuinigingsronde is gebaseerd en wat de zienswijze van de gemeente Medemblik hierop is. Roelant Paarlberg vraagt zich dan ook af of de risicoanalyse is gebaseerd op de het gebied dat de brandweerposten moeten bestrijken of gebaseerd is op het aantal mensen bij de brandweerposten van Wervershoof en Abbekerk.

Volgens Paarlberg is sluiting of afslanking van de brandweerposten onprofessioneel, zeker richting de vele vrijwillige brandweermensen die zich onaflatend beschikbaar stellen voor de gemeenschap. Voor Paarlberg is het dan ook nog maar de vraag of de gemeente Medemblik de veiligheid van haar inwoners straks nog wel kan garanderen als de Veiligheidsregio groen licht krijgt om te gaan bezuinigingen.

 

Lees ook:

 

Eén gedachte over “GemeenteBelangen wil opheldering over bezuinigingen brandweerkorps Noord-Holland Noord

Reacties zijn gesloten.