Geen Michelinsterren of Bib Gourmand restaurants gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – Of het nu ligt aan de smaak, of het ontbreken daarvan, van de mensen die de Michelinsterren uitdelen in de lijst van de Bib Gourmand maken, maar wederom kan geen enkele restaurant in de gemeente Medemblik zich Michelinsterrenrestaurant of een Bib Gourmand restaurant noemen. Dat blijkt uit de lijst die Michelin vandaag openbaar heeft gemaakt.

In totaal zijn in Nederland nu 125 restaurants met 1 of meer sterren en 98 Bib Gourmand restaurant, zeg maar de divisie net onder de Michelinsterren divisie.

Maar de fijnproevers weten gelukkig wel beter, restaurants als Meijers in Medemblik, Het Kerkje in Andijk en Oxalis in Wervershoof kunnen bogen op een grote schare klanten die graag terugkomen om de gerechten van de koks te nuttigen. Wel is ook bij Michelin een kentering merkbaar, het stijve starre chique gaat er vanaf en het wat meer losse aanpak en aankleding krijgt nu ook een plekje in de gids.

In heel West-Friesland zijn nu geen Michelinsterrenrestaurants meer, Hoorn had tot een paar jaar geleden nog wel een sterrenrestaurant, maar na het overlijden van de eigenaar/chef-kok is die weer afgenomen.