Leszwemmers van De Zeehoek na sluiting opgevangen in de regio

WERVERSHOOF – Begin maart maakte het bestuurvan zwembad De Zeehoek bekend dat het zwembad haar deuren per 31 juli sluit. Inmiddels is er meer bekend over de opvang van leszwemmers na sluiting van het zwembad in Wervershoof. Leszwemmers van De Zeehoek kunnen terecht bij andere zwemscholen in de regio.

Inventarisatie alternatieven

Bij het bekendmaken van de definitieve sluitingsdatum van De Zeehoek afgelopen maart, gaf het bestuur aan dit op een nette manier te willen doen. Een van de belangrijke punten van aandacht daarbij was het onderbrengen van leszwemmers uit het bestaande klantenbestand. Daartoe heeft de gemeente, samen met het zwembad, een inventarisatie gemaakt van alternatieve opties. De conclusie daarvan is dat alle kinderen die op het moment van sluiting van het zwembad nog geen diploma hebben, goed ondergebracht kunnen worden bij zwembaden in de regio.

Zwembaden in regio met lesaanbod

Verschillende zwembaden in de regio hebben aangegeven dat zij de leszwemmers na sluiting van De Zeehoek kunnen opvangen: Zwembad De Kloet in Grootebroek; zwembad Enkhuizerzand in Enkhuizen; zwembad De Waterhoorn in Hoorn en zwembad De Wirg in Winkel.
Gedurende het buitenzwemseizoen kunnen kinderen ook direct starten met zwemles in één van de vijf buitenzwembaden in Abbekerk (De Spetter), Midwoud (Het Zwembad), Wognum (Molenbad), Andijk (De Weid) en Benningbroek (’t Ploetertje). Daarnaast zijn kinderen welkom voor zwemlessen bij de zwemscholen Ed van Rooselaar in Medemblik en Jos Koelemeijer in Opmeer. Ook de kinderen die bij sluiting van De Zeehoek nog op de wachtlijst staan, kunnen terecht bij de andere zwemscholen. In sommige gevallen kunnen zij direct starten met zwemles.

Zoveel mogelijk kinderen laten afzwemmen

Jos Oostenbrink, bestuursvoorzitter van De Zeehoek: “Ons streven blijft om zoveel mogelijk kinderen af te laten zwemmen voor 31 juli. Daar zet het personeel zich volop voor in. Toch is het heel fijn om te weten dat kinderen die bij ons zwemles volgen en bij sluiting nog geen diploma hebben, op hun eigen niveau kunnen instromen bij een van de genoemde zwemscholen in de regio.”

Ouders weten waar ze terecht kunnen

De gemeente is ook blij dat er alternatieven beschikbaar zijn voor de leszwemmers van De Zeehoek. “Als gemeente hebben wij ons ingezet om de alternatieven in kaart te brengen, zodat de ouders weten waar ze terecht kunnen voor zwemles als De Zeehoek sluit. Dat het zwembad moet sluiten is al vervelend genoeg. Het is heel fijn dat er in de regio in ieder geval voldoende ruimte is om de kinderen door te kunnen laten zwemmen”, aldus Sportwethouder Gerben Gringhuis van gemeente Medemblik.
Alle ouders van de leszwemmers van De Zeehoek hebben van het zwembad een overzicht ontvangen met de alternatieve opties, inclusief contactgegevens. 

Loading

1 reactie

  1. Jannie Kelch schreef:

    Netjes afhandelen is ook NU aankondigen dat mensen met een 10- of 25 badenkaart (meestal gekocht voor een vaste, wekelijkse aktiviteit) en wiens vaste aktiviteit is stopgezet het aantal niet gebruike baden kunnen laten terugbetalen, Dit is juridisch gezien verplicht (veel minder aanbod om te zwemmen dan toen de kaarten verkocht werden), maar moreel zeker.