Ganker en Het Woud in Nibbixwoud een maand lang afgesloten door werkzaamheden

NIBBIXWOUD – Wegens de aanleg en vervanging van leidingen voor gas en elektra, wordt de straat Het Woud (aansluitend aan Ganker) vanaf januari voor het overgrote deel een maand lang afgesloten. Daarnaast gaat tegelijkertijd de straat Ganker ook 2 dagen dicht.

Een groot aantal gasleidingen ligt al wel 40 jaar of langer onder de grond. Deze hoge leeftijd kan ervoor zorgen dat breuken ontstaan, wat zelfs vrije gasuitstroom kan veroorzaken. Deze onveilige situatie wordt nu voorkomen door de oude leidingen te vervangen door nieuwer en sterker materiaal. Hoofdaannemer Stam&Co verzorgt dit project voor Liander Noord-Holland.

Bij Ganker worden de hoge- en lagedrukgasleidingen vervangen. De hogedrukleiding is gemaakt van eerste generatie PE, maar zal worden vervangen voor een vernieuwde en sterkere PE-leiding. Hetzelfde geldt voor de Lagedruk leiding. Die is nu van PVC en hiervoor wordt ook een stevigere PVC-leiding teruggelegd.

Om dit werk zo veilig mogelijk uit te voeren, gaat de kruising van Ganker/Het Woud vanaf 15 januari ongeveer een maand lang dicht. Een week later (22 en 23 januari) wordt deze afsluiting gecombineerd met een wegoversteek op Ganker, waarmee deze ook twee dagen dicht gaat. Het verkeer zal worden omgeleid via Wognum.

Omwonenden zijn afgelopen december door de aannemer per brief op de hoogte gesteld. De geplande data zijn

LocatieDatum
Afsluiting het Woud15-01 t/m 09-02
Afsluiting Ganker22-01 t/m 23-01 tussen 07:00-17:00