Gaat Irene Schouten voor 7 uit 7? Zeven jaar oprij Nederlands kampioen marathon..

HOOGKARSPEL – Het is niet de vraag of, maar wie Irene Schouten van haar zevende schaatsmarathontitel kan afhouden. Marijke Groenewoud lijkt haar grootste tegenstandster te zijn, samen met Irene en Elisa Dul zijn zij dit jaar vrijwel onverslaanbaar bij de dames op de marathon.

Maar er zijn ook outsiders, Esther Kiel van de BDM / BTZ ploeg is daar zeker 1 van. Maar ook Beau Wagemaker uit Hoogkarspel, de laatste 2 marathons zat ze steeds bij de eerste tien mag zeker bij de outsiders worden genoemd. En ook Janet Beers uit Hoogkarspel mag in het lijstje van outsiders worden geplaatst, in de negende ronde van de marathon cup in Breda wist ze knap vierde te worden. Janet rijdt voor de ploeg van OCRE / Haak.

Irene Schouten deed de afgelopen NK Allround niet mee omdat zij vol haar zinnen heeft gezet op het NK Marathon dat zondag 1 januari wordt verreden op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Het NK start om 13.15 uur mte de Neo dames die 60 ronden rijden waarna de Neo heren hun 100 ronden gaan rijden.

Om 15.45 uur barst het geweld dan echt los met de dames die 100 ronden rijden en direct daarna gaan de heren hun 150 ronden rijden. Bij de heren o.a. Bart Mol uit Wervershoof die dit marathon met een zesde plek in de marathon van Haarlem zijn hoogste notering had. Bart Mol rijdt voor het team van Bouwselect / Bouwpartners

Eén gedachte over “Gaat Irene Schouten voor 7 uit 7? Zeven jaar oprij Nederlands kampioen marathon..

Reacties zijn gesloten.