Extraatje voor kinderen in de gemeente Medemblik met de Decemberactie

MEDEMBLIK – Gemeente Medemblik stelt in december een extraatje beschikbaar. Dit is bedoeld voor alle kinderen uit Medemblik (tot en met 17 jaar) van ouders die weinig te besteden hebben.

Per kind is er een pakketje met een VVV-bon en twee cadeautjes samengesteld. De VVV-bon is voor ieder kind hetzelfde en kan worden uitgegeven aan bijvoorbeeld uitjes, kleding, kerstdiner en/of speelgoed. Wethouder voor Welzijn Yannick Nijsingh is blij dat het ook dit jaar weer lukt om deze kinderen een klein extraatje te geven in deze tijd. ‘Met een klein gebaar hopen we deze groep kinderen en hun ouders te verrassen en krijgt december een net wat feestelijker tintje!’

Aanmelden Decemberactie

Alle kinderen van ouders die een netto-inkomen van max. 120% van de bijstandsnorm en/of een lopende schuldregeling hebben kunnen zich aanmelden. Ook Oekraïense kinderen kunnen hiervoor in aanmerking komen als hun ouder(s) rond het minimuminkomen zitten. Je kunt je aanvraag indienen via www.medemblik.nl/decemberactie2022 tot en met 31 december 2022.

Pakketjes die vóór 19 december 2022 zijn aangevraagd, worden naar verwachting voor de kerst bezorgd. Aanvragen die tussen 20 en 31 december 2022 zijn gedaan, worden begin januari 2023 bezorgd.

Formulierenbrigade

Komt u er online niet uit? De Formulierenbrigade kan u helpen. Kijk voor meer informatie op: www.formulierenbrigadewf.nl.

Foto: Marcel Rob