En toen lag de krant niet in de bus, stroomstoring in de drukkerij van het NHD was de oorzaak

WEST-FRIESLAND – Alles wat draait, geluid maakt en ruikt kan een keertje stuk gaan, zelfs bij het NHD, zoals in de nacht van maandag op dinsdag toen een stroomstoring in de drukkerij van het NHD de stroom uitviel. Door pure overmacht konden de bezorgers van de krant de abonnees afgelopen dinsdag niet of pas veel later op de dag van hun krant voorzien.

Volgens het NHD werd de storing gelukkig sportief opgevat door de lezers van de krant en toonden zij begrip voor de storing. Een enkele riep op de social media dat zij gecompenseerd wilden worden voor 1 dag geen krant, maar die zijn op de vingers van 1 hand te tellen.

Of zoals journalist Coen van den Luytgaarden van het NHD vandaag schrijft over de stroomstoring en abonnees die bij de redactie aan de deur kwamen dinsdag: “Geduldig leg ik uit dat de drukpersen alsnog zijn gaan draaien en dat de eerste vrachtwagens met kranten het distributiecentrum hebben verlaten. Op weg naar zoveel mogelijk lezers. ,,Komen ze met een vrachtwagen? Ik heb er aan eentje wel genoeg hoor.’’”

Gelukkig voor de lezers van het NHD in West-Friesland ligt vanochtend de krant gewoon weer op de normale tijd in de bus, of het onweer van vanochtend vroeg moet roet in het eten hebben gegooid.