Dorpsraden geven niet thuis over de Kernvisie, VVD wil snel opheldering

MEDEMBLIK – De dorpsraden in de gemeente Medemblik, op Benningbroek/Sijbekarspel na, deze hebben geen dorpsraad en op de Stadsraad Medemblik, deze blijkt zomers niet actief te zijn volgens bronnen in het gemeentehuis, hebben een kernvisie gemaakt over hun eigen kern en de toekomst van deze kern. Deze hebben ze bij de gemeente Medemblik ingeleverd en hierop heeft de gemeente Medemblik een gespecialiseerd bureau aan het werk gezet om samen met de dorpsraden dit verder uit te werken.

Dorpsraden geven geen reacties

Nu blijkt op vragen van Jan de Vries, commissielid voor de VVD, dat ‘De Wijde Blik’, het bureau dat is ingeschakeld vrijwel geen contact kan krijgen met de diverse dorpsraden. In een reactie op die vragen zegt de gemeente Medemblik: “De Wijde Blik heeft minder dorpsraden kunnen spreken in juni dan was gehoopt. Alle dorpsraden zijn meerdere keren gemaild en waar mogelijk na gebeld. Van een aantal dorpsraden (Andijk, Hauwert, Midwoud & Oostwoud, Onderdijk, Zwaagdijk-Oost) is helemaal geen reactie ontvangen.” De dorpsraad Midwoud & Oostwoud is op sterven na dood, het bestuur bestaat nog maar uit 1 persoon en deze is ook niet te bereiken.

Lees ook: Column Yannick Nijsingh (raadslid D’66); Goede ideeën gezocht

De gemeente gaat verder door te zeggen dat Benningbroek/Sijbekarspel helemaal geen dorpsraad heeft en dat dus de Stadsraad Medemblik pas in de maand oktober weer actief gaat worden en daarom ook geen kernvisie heeft opgesteld.

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de advertentie

Met Abbekerk/Lambertschaag was het niet gelukt om binnen de planning een afspraak te maken, maar gaven aan dat hun kernvisie actueel was. Gelukkig volgen er nog twee bijeenkomsten van de reflectiegroep waarin de leden van de kernraden hun inbreng kunnen geven op de vraagstukken die er liggen. Op dit moment hebben negen van de 13 (actieve) dorpsraden aangegeven deel te willen nemen aan de reflectiegroepen. Om de overige dorpsraden te enthousiasmeren voor de reflectiegroep sluiten we 2 oktober aan bij de algemene dorpsradenbijeenkomst georganiseerd door de kernconsulent.” aldus de reactie van de gemeente Medemblik

3 gedachten over “Dorpsraden geven niet thuis over de Kernvisie, VVD wil snel opheldering

  1. Medemblik heeft al meerdere keren gemotiveerd aangegeven waarom zij geen kernvisie voor de stad kunnen maken.

  2. Het gaat niet om de kernvisies, het gaat om iets nieuws, de Omgevingsvisie die de gemeente nu over ons hele grondgebied gaat opstellen. Daarvoor heeft een bureau de dorpsraden willen interviewen. De meeste was geen contact mee te krijgen, staat in het rapport. Toen heeft men de kernvisies – die over die dorpen van lieverlee zijn verschenen – er maar op nageslagen. En stadsraad Medemblik werd niet genoemd. Daarvan was er dus ook geen kernvisie voorhanden zo blijkt. Later hoorden we dat de stadsraad tegen het bureau had gezegd in de zomer geen activiteiten te hebben (daar was dus wel even contact mee geweest). Vandaar heeft de VVD daarnaar geïnformeerd, wij vinden dit geen voldoende meningspeiling. Deze benadering van dorpsraden had beter gemoeten.

Reacties zijn gesloten.