Dorpsraad Wervershoof stelt keiharde eis aan burgemeester, crisisopvang gaat op 1 mei dicht

WERVERSHOOF – ‘Wervershoof heeft zijn plicht gedaan’, zegt de dorpsraad van Wervershoof. Maar nu de spreidingswet een feit is waardoor Medemblik 263 asielzoekers moet opvangen, en als zij dit niet doet gedwongen gaat worden dit wel te doen, moet de gemeente Medemblik kijken waar deze mensen kunnen worden opgevangen

Lees ook: Medemblik moet in 2024 en 2025 263 asielzoekers waarvan 22 alleenstaande minderjarig vluchtelingen opvangen

Wervershoof vangt nu een groep van 200 asielzoekers op de tijdelijke locatie De Tegel, maar de dorpsraad is bang dat de zes maanden wel eens veel langer kan gaan worden. Door de vorige, tijdelijke burgemeester Straat, zijn keiharde afspraken gemaakt en beloftes gedaan aan de inwoners van Wervershoof over de opvang van deze groep asielzoekers. Dit zou niet langer zijn dan zes maanden, de vergunning is ook afgegeven voor zes maanden waarna een andere Westfriese gemeente deze groep daarna zou gaan opvangen.

Lees ook: Woensdag 1 november opent de tijdelijke noodopvang asielzoekers in Wervershoof

De dorpsraad wil dan nu ook dat deze keiharde afspraken worden nagekomen en op De Tegel geen nieuwe asielzoekers worden opgevangen maar verder wordt gegaan met de plannen om daar een woonwijk van sociale huurwoningen, goedkope koopwoningen en koopwoningen te gaan realiseren.

Lees ook: De Tegel Wervershoof, een aantrekkelijke, duurzame en gevarieerde woonwijk