Foto: Dierentehuis 't Schuthok
Share

Dijkgatbos blijkt favoriete plaats om huisdieren te dumpen

WIERINGERMEER – Steeds vaker moeten er huisdieren worden gered die door hun eigenaren zijn gedumpt in het Dijkgatbos in de Wieringermeer. Afgelopen vrijdag was het weer raak en deze keer ging het om kippen en hanen die waren losgelaten in het Dijkgatbos.

De vrijwilligers van Dierentehuis ’t Schuthok uit Den Helder werden opgeroepen om 11 hanen en kippen te komen vangen en naar het dierenasiel in Den Helder te brengen. Voor de vrijwilligers van het dierenasiel was dit niet de eerste keer dat dit moest gebeuren.

Zeker 12 of 13 keer eerder moesten zij vanuit Den Helder naar de bossen in de Wieringermeer komen om katten, kippen, hanen en konijnen te komen redden. De dieren die worden losgelaten in het bos kunnen zichzelf niet redden omdat ze gedomesticeerd zijn zegt een vrijwilligster van het asiel.

De hanen en kippen zullen over twee weken, als de eigenaar zich niet heeft gemeld, worden overgeplaatst naar het Ganzenparadijs in Dalen (Drenthe).

Totaal aantal keren gelezen: 102 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen

1 reactie

  1. 27 december 2022

    […] Afgelopen vrijdag was het weer raak en deze keer ging het om kippen en hanen die waren losgelaten in het Dijkgatbos. Dat meldt Medemblik Praat.  […]