Share

Medemblik gaat zich actief inzetten met het opzetten van buurtpreventiegroepen.

MEDEMBLIK – Tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar kwamen Sjors Heestermans (VVD) en Linda van Eekelen (HvM) met een motie waarin het college werd opgeroepen een project op te starten voor het oprichten van buurtpreventiegroepen in de gemeente Medemblik.

De gemeente Medemblik moet volgens deze aangenomen motie de inwoners van de gemeente Medemblik actief gaan benaderen, en dan vooral in de kernen waar de buurtpreventie nu nog achterblijft, mocht er een extra krediet nodig zijn om dit te kunnen realiseren dan moet het college dit komen vragen aan de gemeenteraad.

Sinds de oprichting van de WABP, de Whatsapp BuurtPreventie, op 1 juni 2015 zijn er al meer dan 9500 WABP groepen geregistreerd in Nederland. In een WABP kunnen buurtbewoners elkaar attenderen op verdachte en alarmerende situaties bij hun in de wijk/buurt. Mocht er een serieus probleem zijn dan kan 112 worden gebeld voor inzet van de politie, brandweer of ambulance, of bij minder spoedeisende zaken 0900-8844.

De WABP heeft sinds haar oprichting de veiligheid in buurten en kernen verhoogd.

Totaal aantal keren gelezen: 77 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen