Deel 2, raadsvragen Hart voor Medemblik over de 12.000 euro voor het gratis ‘klimaatcircus’

MEDEMBLIK – Niels de Waal van Hart voor Medemblik is niet blij met de antwoorden van het college over zijn vragen over het gratis toegankelijke ‘klimaatcircus’ in Medemblik dat 12.000 euro heeft gekost. Daarom stelt de Waal nog enkele vervolg vragen.

Niels de Waal wil nu van het college weten welke opdrachten het Klimaatcircus van de gemeente Medemblik heeft gekregen en ook van de 5 overige deelnemende Westfriese gemeenten bij het maken van de voorstelling. Verder gaat Niels de Waal in over de reactie die het college bij de eerdere vragen gaf over de manier van communiceren. De gemeente reageerde hierop door te stellen dat er verschillende manieren van communiceren is omdat iedereen anders is. De Waal wil nu weten welke andere manieren van communiceren dat dan wel zijn en ook wat voor prijskaartje hieraan hangt en of daar een budget voor beschikbaar is.

Niels de Waal is daarnaast niet blij met de ontwijkende reacties op andere vragen waarbij het college steeds verwees naar een eerder antwoord. Niels de Waal zegt hierover in de brief aan het college: ” Valt wat u betreft het zaaien van angst en het laatdunkend benoemen van andersdenkende politici en wetenschappers over dit onderwerp, zoals in de voorstelling wordt gedaan, ook onder die opgave en onder de uitvoering van genoemd beleid van de Rijksoverheid? Graag ontvangen wij daarop eenonderbouwd antwoord (meer dan “ja” of “nee”).”

Het college van Medemblik noemt de voorstelling een ‘luchtige manier’ om het klimaatprobleem uit te leggen. De Waal: ‘Wetende dat er in de voorstelling wordt gesproken over een sprinkhanenplaag, een mogelijk gedwongen verhuizing naar Duitsland, (Westfriese) landschappen die dusdanig zwaar onder water staan dat alleen nog topjes van kerktorens te zien zijn en dat er laatdunkend wordt gedaan over andersdenkende wetenschappers en politici: vindt u dan echt nog dat er over “een luchtige manier” mag worden gesproken?

Maar ook het aanspreken van het geld dat in het rioolpotje zit is De Waal een doorn in het oog en wil daarom van het college waarom gebruik is gemaakt van het rioleringsbudget om zo een deel van de 12.000 euro van het Klimaatcircus te betalen.

Maar De Waal zet ook grote vraagtekens bij het aantal bezoekers, zo is het volgens de Waal niet duidelijk of de aangegeven bezoekersaantallen in- of exclusief het aanwezige personeel is en wil daar meer duidelijkheid over van het college.

Lees ook: Hart voor Medemblik wil uitleg college over € 12.000,- euro voor het gratis te bezoeken “Klimaatcircus?”

Lees ook: Medemblik reageert op vragen Hart voor Medemblik over 12.000 euro voor klimaatcircus