De Bonte Piet opent haar deuren tijdens de open dag

MIDWOUD – Op zondag 23 april van 12.00 -17.00 uur is er eindelijk weer een open dag bij De Bonte Piet. De afgelopen jaren kon dit door verbouwing en een pandemie niet doorgaan, maar het mag weer en heet De Bonte Piet u van harte welkom op de Broerdijk 32A in Midwoud om te laten zien wat het werk inhoudt.

Kom zoveel mogelijk op de fiets, lopend of met het OV aangezien er maar een beperkte aantal parkeerplaats zijn.

Wat is er allemaal te zien en te doen: U krijgt een kijkje achter de schermen, maar ook is er een loterij met mooie prijzen, kunnen de kinderen egels knutselen, zijn er lezingen, is de dierenambulance Hoorn aanwezig.

Kijkje achter de schermen

Neem een kijkje in de egelruimte, de vogelruimte, de voerkeuken, het bassin en de behandelkamer. Stel vragen aan de vrijwilligers en kijk mee door de microscoop waarmee we mestonderzoek doen. Het kan zijn dat niet alle ruimten toegankelijk zijn, afhankelijk van welke dieren De Bonte Piet binnen heeft. De dieren die worden opvangen leven in het wild en zijn niet aan mensen gewend en dat veroorzaakt stress wat weer niet bevorderlijk is voor het genezingsproces. De Bonte Piet is tenslotte een dierenziekenhuis!

Loterij met mooie prijzen

U kunt tijdens de open dag op meerdere plaatsen, bv in de winkel en in de horecatent, loten kopen. De loten kosten 1 euro per stuk en u krijgt 6 loten voor 5 Euro. Daarmee maakt u kans op mooie prijzen, groot en klein, kosteloos beschikbaar gesteld door diverse bedrijven en winkeliers uit de omgeving.  Hierdoor gaat de opbrengst van de lotenverkoop in zijn geheel naar de Wildopvang van de Bonte Piet! De winkans is bijna 1 op 10, dat is meer dan bij grote loterijen! Koop dus loten en neem leuke prijzen mee!

Hoe werkt het? Heel eenvoudig. Als er op uw lot geen nummer staat dan heeft u niets gewonnen, helaas! Staat er een nummer op dan heeft u een prijs gewonnen, gefeliciteerd! Op de prijzentafel die binnen in de Bonte Piet staat, staan de genummerde prijzen, dus u kunt zien wat u gewonnen heeft. Als u uw winnende lot bij de betreffende medewerkers inlevert krijgt u uw prijs gelijk mee!

Quiz

Voor de kinderen is er een leuke quiz met vragen over de Bonte Piet en onze dieren. Haal een vragenformulier, doe mee en lever de antwoorden in en maak kans op een leuke prijs!

Verkoop van leuke, nuttige en/of verrassende artikelen

In de tent op de parkeerplaats is een winkel ingericht waar De Bonte Piet allerlei artikelen verkoopt met of voor de dieren die in de Bonte Piet te vinden zijn. Een deel van deze artikelen is handgemaakt door onze vrijwilligers, bv vogelnestkasten, insectenhotels, vogeltjes en egeltjes van keramiek, bekers met een egel, gebrandschilderde egelbordjes. Daarnaast zijn er egelsokken, vetbolhouders, vogelpindakaashouders en iets heel speciaals wat in gelimiteerde opgave speciaal voor De Bonte Piet is gemaakt, maar dat blijft nog even een verrassing!

In de winkel is het ook mogelijk om je in te schrijven als donateur van De Bonte Piet. Je krijgt dan een leuke Bonte Piet pen kado. De opbrengsten van deze verkopen gaan direct naar De Bonte Piet. U kunt pinnen of betalen met I-deal via een QR code.

Knutsel een egel

Voor de kinderen is het mogelijk om een egel te knutselen van karton en wol. Het knutselen is in het washok, binnen in de opvang. De kinderen worden hierbij geholpen door de vrijwilligers. De kosten hiervoor zijn 1,50 Euro. Haal en betaal een ticket in de winkel (in de tent), lever die in bij het knutselhok en maak een leuke egel!

Lezingen

Er worden in de educatieruimte diverse korte interessante lezingen gegeven. Kom tijdig, want de ruimte is beperkt.

  • 12:30 uur De Bonte Piet door vrijwilliger Femke
  • 13:15 uur Egels door vrijwilliger Marlies
  • 14:00 uur Uilen door Luc van de Uilenwerkgroep
  • 14.45 uur De Bonte Piet door vrijwilliger Femke
  • 15.30 uur Egels door vrijwilliger Marlies
  • 16:15 uur Uilen door Luc van de Uilenwerkgroep