zwembad spetter
Zwembad De Spetter

Blij met 5 mooie buitenzwembaden, maar is het niet te veel van het goede?

MEDEMBLIK – Dat staat te lezen in een brief gericht aan waarnemend burgemeester Straat van de gemeente Medemblik. De briefschrijver is wel heel blij met de 5 mooie buitenzwembaden, maar hij of zij vraagt zich gelijktijdig af of dat niet erg luxe is. ‘Welke gemeente heeft dit in Nederland?’ schrijft de briefschrijver.

In de brief aan de waarnemend burgemeester gaat de briefschrijver ook in op de fors hogere Ozb, “In Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec stijgt de ozb (onder meer) door de overdracht van het wegenonderhoud door het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan deze gemeenten.” aldus de briefschrijver waarna deze direct de vinger op een zere plek legt, de omleiding van het verkeer door o.a. Lambertschaag/Benningbroek met alle gevolgen van dien voor de wegen. “Laat b.v. de provincie / de aannemer maar betalen voor de omleidingsroutes (Sijbekarspel) die grote vrachtwagens kapotrijden, lijkt me niet dat we als gemeente / burgers hiervoor hoeven op te draaien…

De briefschrijver ziet gelukkig ook de positieve kant van de fors hogere WOZ in, bij de briefschrijver zelfs 47%, of zo als deze schrijft in de brief: “Uit verschillende kranten heb ik vernomen dat onze mooie gemeente bijna onder curatele was gekomen van provincie Noord-Holland. Om dan de burgers met zulke extra lasten op te schepen lijkt mij ook niet de bedoeling van de provincie en ja u heeft uw begroting natuurlijk nu mooi rond gekregen maar de manier waarop? Gelukkig zie ik wel dat jullie nu veel vaste medewerkers aan het aannemen zijn waardoor u de kosten van alle inhuur kunt afbouwen neem ik aan, ik hoop echt dat u en u wethouders nu hard op de kosten gaan sturen en dit niet zomaar bij uw burgers in de schoot werpt en dat de raad hier ook heel kritisch naar kijkt!

Lees ook: Ondanks dalende huizenprijzen gaat de woz-waarde met 17% omhoog in de gemeente Medemblik

Lees ook: Column Tom Beerepoot (VVD): 33% hogere ozb veel te fors, dat had veel minder gekund

Loading