D66: ‘College, wie is nu de baas in het oude stadhuis van Medemblik’

MEDEMBLIK – Na de diefstal van kunstwerken uit het oude stadhuis van Medemblik zijn er bij veel inwoners van de gemeente Medemblik en bij de politiek legio vragen gerezen over hoe het kon dat er nog eigendommen van de gemeente Medemblik in het oude stadhuis hing. Het oude stadhuis is verkocht aan de projectontwikkelaar van Medemblik aan Zee die van het oude stadhuis een hotel wil gaan maken.

Toen plotseling de schilderijen terug werden gebracht, de oude barometer ontbreekt nog steeds, kwamen ook al snel de geruchten op de molen dat er in het oude stadhuis zich zaken afspeelden die het daglicht niet konden verdragen. Niet veel later werd er een 37-jarige inwoonster van Medemblik aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de diefstal van de kunstschatten. Dit zou tijdens 1 van de meerdere feesten die illegaal in het pand werden gehouden zijn gebeurd.

Cees Vlaar (D66) wil nu voor eens en altijd opheldering over waarom de kunstwerken daar nog hingen en wie verantwoordelijk is over het oude stadhuis en deze kunstschatten. Zo wil Vlaar weten of de huidige eigenaar ten tijde van de diefstal en illegaal gebruik van het pand hiervan op de hoogte was en of hij verantwoordelijk was voor het gebouw en inventaris. Maar wil Vlaar weten wie nu verantwoordelijk is voor het pand en de inboedel.