Jantje Beton: “Medemblik ontbeert een SamenSpeelPlek’, kinderen met een beperking worden nu uitgesloten

MEDEMBLIK – Jantje Beton trekt aan de bel bij de gemeente Medemblik omdat de gemeente nog steeds geen SamenSpeelPlek heeft waardoor de kinderen al aan het begin van hun jonge leven 2-0 achter komen te staan op hun leeftijdsgenoten zonder beperking. Spelen is volgens Jantje Beton van levensbelang voor de fysieke en sociale ontwikkeling van kinderen, daarom is het noodzakelijk dat er een toegankelijke speelplek komt in elke gemeente in Nederland.

SamenSpeelFonds

Van alle kinderen in Nederland hebben rond de 100.000 een beperking en leven daardoor in een isolement omdat ze niet mee kunnen spelen. Jantje Beton en Stichting het Gehandicapte Kind willen hier een einde aan maken. Met het SamenSpeelFonds willen wij ervoor zorgen dat in elke gemeente minimaal één samenspeelplek is waar alle kinderen welkom zijn en kunnen meespelen. De speelplekken zijn toegankelijk en bieden speelactiviteiten die uitdagend, leuk en geschikt zijn; óók voor kinderen met een beperking. Met een bijdrage uit het SamenSpeelFonds, kunnen speeltuinbeheerders hun speelplek toegankelijk maken en hoeft geen enkel kind met een beperking meer alleen te spelen!

Henk-Willem Laan, directeur van de Stichting Het Gehandicapt Kind en Dave Ensberg-Kleijkers, directeur van Jantje Beton roepen gezamenlijk de gemeente Medemblik op om daar verandering in te gaan brengen. “We stellen graag onze kennis en financiële middelen beschikbaar om tot een SamenSpeelPlek in uw gemeente te komen. We willen dolgraag samen met uw gemeente zorgen dat élk kind in Nederland erbij hoort en kan meedoen. Uw gemeenteraad toch ook? Mocht er in uw gemeente tóch al een SamenSpeelPlek aanwezig zijn, vernemen wij dat graag,” schrijven beiden in een brief aan de gemeenteraad van Medemblik