Sluiting pand aan het Aambeeld in Medemblik

MEDEMBLIK – Op zaterdag 18 november 2023 heeft burgemeester Pijl opnieuw een pand gesloten in Medemblik op grond van artikel 13b van de Opiumwet.

In het pand aan het Aambeeld zijn goederen gevonden die duiden op een hennepkwekerij. Daarom is het pand gesloten voor een periode van zes maanden. Het pand is inmiddels het vierde pand in korte tijd waar drugs- of druggerelateerde goederen zijn aangetroffen.

De gemeente Medemblik treedt hard op tegen vormen van ondermijning zoals deze. Ondermijning Ondermijnende criminelen maken misbruik van de structuren, regels en faciliteiten uit de legale wereld ten behoeve van criminele activiteiten. Soms gaat dit gepaard met intimidatie of geweld. Hierdoor vervagen normen, wordt de rechtstaat aangetast en neemt de veiligheid en leefbaarheid af.

De gemeente wil samen met haar partners ondermijnende criminaliteit tegen gaan. Een van de instrumenten die hiervoor ingezet worden zijn integrale controles. Regelmatig voert de gemeente en haar partners controles uit bij bedrijven en panden in de gemeente Medemblik.

Deze controles hebben een preventieve werking en helpen bij bewustwording onder inwoners, huurder, verhuurders en ondernemers.

Vreemd verhaal? 

Inwoners die een vermoeden hebben van ondermijning kunnen daarvan een melding maken bij de politie (0900-8844). Liever anoniem? Dan kan men via Meld Misdaad Anoniem een melding doen; telefonisch via 0800-7000 of via het online formulier te vinden op www.meldmisdaadanoniem.nl.  

Meld Misdaad Anoniem zorgt er vervolgens voor dat uw melding anoniem bij de juiste instantie terecht komt.