Column Claudia Selders-Kroezen: ‘Vrouw in de bouw – Samen wandelen met Astrid’

Op woensdag wandel ik. Een initiatief waar ik in coronatijd mee begonnen ben en wat echt goed loopt! Regelmatig krijg ik uitnodigingen om in gesprek te gaan. Twisk, Medemblik, Wognum, Wervershoof, Hauwert, Oostwoud, Abbekerk, Opperdoes, ik kom overal!

Meestal gaan de gesprekken over zorg, woningbouw, duurzaamheid en veiligheid en soms zijn deze heel openhartig. Vandaag wandelde ik met Astrid. Wat een positief mens! Hieronder haar verhaal over ons uurtje samen. Wil je ook wandelen?  claudia.selders@raadmedemblik.nl

Werken en wandelen. Een mooie combi!

Vanmorgen lekker uitgewaaid met Claudia Selders-Kroezen, raadslid namens het CDA in de gemeenteraad van Medemblik. Ik had haar wandeluitnodiging op LinkedIn voorbij zien komen. Omdat het mijn missie is om zoveel mogelijk mensen aan het wandelen te krijgen werd ik hier natuurlijk enthousiast van.

Claudia gebruikt de wandelingen om met de burgers van Medemblik in contact te komen en daar wordt, zo vertelde ze mij, regelmatig gebruik van gemaakt. Een super idee als je het mij vraagt! Lekker laagdrempelig om al wandelend over politiek te praten en vragen te mogen stellen aan een raadslid. Zo was ik benieuwd wat het betekent om raadslid te zijn. Claudia heeft me dat helder uitgelegd. Op mijn beurt heb ik Claudia verteld over mijn plannen van een kwartaalprogramma voor bedrijven om medewerkers aan het wandelen te krijgen. En dan niet alleen tijdens de lunchpauze. Ik heb zelf aan den lijve ondervonden dat veel zitten achter de computer niet goed is voor je lijf, Claudia herkende dit wel. We moeten echt meer van die stoel af!

Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Al wandelend kwamen we nog wat gedumpt afval tegen. Dit hebben we direct gemeld in de Fixi-app en leverde ook weer gespreksstof op. Daar hadden we overigens geen gebrek aan. Het was een lekkere wandeling en een leuk en veelzijdig gesprek.

Ga ook eens aan de wandel met Claudia. En andere raadsleden zou ik aanraden dit goede gezonde voorbeeld te volgen! Ik wandel  dan graag ook een keertje met jou mee.

Astrid Steltenpool-Bimmerman