Share

Irene Schouten op herhaling, ook op de 5000 meter is Francesca Lollobrigida haar directe tegenstandster

HOOGKARSPEL – We kunnen ons weer gaan opmaken voor een wederom spannende 5000 meter die donderdag gaat worden verreden. En ook deze keer is de tegenstandster van Irene Schouten afkomstig uit Italië en ook deze keer gaat het om Francesca Lollobrigida  waar zij op de 3000 meter ook tegen moest schaatsen.

De Italiaanse is een prima tegenstandster, de beide schaatssters kennen elkaar door en door en de Italiaanse weet de laatste jaren goed tegenstand te geven op de 5000 meter.

De wereldrecordhoudster Natalia Voronina komt in rit drie op het ijs tegen de andere Nederlandse Sanne in ’t Hof. De Russin schaatste in 6:39,02 naar haar wereldrecord op het ijs van Salt Lake City.

De winnares van het zilver op de 3000 meter, Isabelle Weideman komt in de rit voor die van Irene in actie tegen de Noorse Ragne Wiklund en in de vierde rit zien we Martina Slablikova haar rit gaan rijden, en ook zij mag nog steeds niet uitgevlakt worden op de 5000 meter..

Het gaat dus weer een hele spannende ochtend worden in Peking maar ook zeker in Andijk/Wervershoof en in Hoogkarspel haar huidige woonplaats.

Na de 5000 meter staan de ploegenachtervolging en de massastart nog op het programma.

Totaal aantal keren gelezen: 34 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen