Share

Coalitiebesprekingen Medemblik geflopt, Recycletarief blijkt breekpunt

MEDEMBLIK – De onderhandelingen tussen Hart voor Medemblik, GemeenteBelangen, CDA en D66 zijn afgebroken. Hart voor Medemblik blijft vasthouden aan afschaffing van het recycletarief iets waar de 3 andere partijen niet in mee wilden gaan.

Als reactie zegt Hart voor Medemblik dat zij hun belangrijkste verkiezingsprogramma niet zo maar laten vallen. ‘Tijdens de formatiegesprekken hebben wij ons altijd constructief opgesteld om tot een een stabiel en betrouwbaar bestuur en om de uitdagingen, zoals 10 miljoen euro tekort, de slechte dienstverlening en de afstand tussen politiek en inwoners op te lossen.

Of Hart voor Medemblik de formatie nu aan anderen overlaat is nog niet duidelijk, ook de overige partijen zien namelijk niets in het afschaffen van het recycle-tarief. Een mogelijke coalitie lijkt nu GemeenteBelangen, CDA, MORGEN! en D66 te gaan worden, mogelijk aangevuld met de ChristenUnie of GroenLinks.

Totaal aantal keren gelezen: 43 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen