Buurt reageert geschrokken op arrestatie Poolse buurtbewoners, ‘je had weinig last van ze’

MEDEMBLIK – De bewoners van een straat in de Gildewijk in Medemblik keken donderdagochtend vreemd op toen ze ’s ochtends vroeg ineens veel politie door de buurt zagen lopen die twee Poolse buurtbewoners kwamen arresteren op verzoek van het Fugitive Active Search Team (FAST) in Polen.

Het ENFAST-project heeft tot doel de veiligheid binnen de Europese Unie te vergroten door de efficiëntie te verbeteren bij het opsporen en arresteren van internationaal gezochte criminelen die ernstige misdaden hebben gepleegd. ENFAST is een netwerk van politieagenten die 24/7 beschikbaar zijn en direct actie kunnen ondernemen om voortvluchtigen op te sporen en te arresteren.

Twee buurtbewoners die de arrestatie zagen gebeuren reageerden donderdag geschrokken tegen Medemblik Praat. ‘Ik zag ineens veel politie lopen en bij de woning naar binnengaan, dan schrik je wel even. Niet veel later werden de mannen naar buiten gebracht in een politieauto geplaatst en weg waren de agenten weer.‘ waarop de andere buurtbewoner vertelde dat hij helemaal dit niet achter de mannen had gezocht. ‘Je had geen last van ze, ze waren vriendelijk en leefden hun eigen leven zonder op te vallen, nu weet ik dan ook wel waarom ze zich zo rustig hielden.

De vier aangehouden Polen zullen binnenkort naar Polen worden overgebracht om daar hun nog jarenlange celstraf te gaan uitzitten.

Loading