Museum van de 20e eeuw komt met interactief LEGO-diorama

LEGO diorama in Museum 20e Eeuw 2023 c

HOORN – Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn heeft al veel succes met de tentoonstelling 90 jaar LEGO maar breidt nu uit met nog een zaal vol LEGO. Op een groot interactief diorama kunnen bezoekers verschillende treinen, auto’s, raketten en kermisattracties in beweging brengen. Het afgelopen half jaar hebben museummedewerkers en-vrijwilligers veel bijgebouwd van de beroemde bouwsteentjes zodat er een mooie aanvulling op de expositie is gekomen.

Naast een groot LEGO City tafereel, met auto’s, treinen, helikopters en veel meer, is er ook een duister Harry Potter landschap met bewegende draak en trein. Ook is er een gedeelte ‘space’ waar ruimteschepen uit Star Wars met elkaar in gevecht gaan. Met beweging, lichteffecten en Star Wars-geluiden.

Bezoekers kunnen op knoppen drukken om de diorama-onderdelen te activeren. Langs een groot station gebouwd met 25.000 bouwsteentjes rijden prachtige treinen en op de kermis draait onder andere het reuzenrad en de draaimolen.

Half december opende het museum al de expositie 90 jaar LEGO die inmiddels ruim 55.000 bezoekers heeft getrokken. Uiteraard is er ook een ruime plek waar jong en oud zelf kunnen bouwen met de bouwsteentjes. Grote beelden van soms wel 2 meter hoog van bijvoorbeeld Harry Potter en Woody uit Toy Story zorgen voor mooie foto’s op social media.

Er is zelfs een Lucky Luke met postkoets en Daltons van 5 meter lengte. Ook zijn er veel kleinere diorama’s die bezoekers zelf kunnen activeren. In een 3e (!) LEGO-zaal zijn nog vele thema’s te ontdekken en wordt verder gebouwd achter een groot bouwhek. Voorlopig blijven ze bij het Museum van de 20e Eeuw lekker doorgaan met bouwen.

Voor meer informatie: www.museumhoorn.nl

Loading