Opperdoes krijgt op korte termijn 45 extra woningen waarvan minimaal 50% sociale huur

OPPERDOES – Opperdoes krijgt op korte termijn 45 extra woningen erbij, in het voormalige woonzorgcomplex Almere gaat Fafema Beheer B.V. 45 woonzorgkamers voor niet-zelfstandige bewoning ombouwen naar 45 appartementen voor reguliere verhuur. Fafema Beheer heeft hier al een plan ingediend bij de gemeente Medemblik. Het college laat weten dat de gemeente Medemblik het positief vindt dat het pand hergebruikt en getransformeerd gaat worden ten bate van woningbouw.

In een reactie op vragen van de Dorpsraad Opperdoes zegt de gemeente Medemblik dat zij vernieuwing in de dorpen stimuleert waarbij herstructurering of transformatie een middel voor het handhaven van en een impuls voor de voorzieningen en de leefbaarheid is in de dorpen. De 20 voormalige aanleunwoningen worden geschikt gemaakt voor verhuur en er zal door Fafema Beheer B.V. worden geïnvesteerd in nieuwe vloerbedekking, keukenapparatuur en de woningen zullen worden verduurzaamd.

50% sociale huur

In de plannen die Rafema Beheer B.V. heeft ingediend wordt uitgegaan van minimaal 50% van de woningen aan te bieden als sociale huur, 45 studio’s en twee- en driekamer huurappartementen.Ook moet Rafema Beheer B.V. zorgen voor voldoende parkeerruimte voor de nieuwe bewoners van Almere.

Loading