Bente Kerkhoff pakt zege puntenkoers in Heerde

OOSTWOUD – De concurrentie weet na zaterdag direct hoe de vlag erbij hangt op de puntenkoers. Als er met 1 inlineskater rekening moet worden gehouden dit seizoen dan is dat wel de uit Oostwoud afkomstige Bente Kerkhoff, die dit seizoen een hele nieuwe uitdaging aangaat door met Nikki Noordergraaf een team te vormen en afscheid van Kay Schipper als trainer te hebben genomen.

In het begin kwam de naam van Bente Kerkhoff nog niet voor op het scorebord omdat zeker in de eerste helft van de koers de sprinters de hoofdtoon vormen. Kerkhoff sprong na een lange achtervolging op de Argentijnse Rocio Berbel weg uit de achtervolgende groep en wist na een lange solo de winst te pakken.

Tegen Schaatsen.nl zegt Bente: “Het was nog ver, maar dat kan ik aan. Ik had het juiste moment te pakken, Ik heb ook de Europa Cups in Geisingen en Groß Gerau gereden. En dat zijn hartstikke mooie wedstrijden met een heel sterk deelnemersveld, vroeg in het seizoen. Dan merk je dat het weer een nieuw jaar is en je nog in moet komen. Ik wilde weer voor de winst gaan, want dat was nog niet gelukt. Hier wel.

Dat het alleen rijden Bente Kerkhoff wel ligt blijkt wel uit het feit dat de 21-jarige in 2022 drievoudig Nederlands Kampioen werd, als éénpitter.