Beau Wagemaker negende in eerste marathon op natuurijs

HOOGKARSPEL – Het was even paniek vanmiddag toen het bericht kwam dat er een marathon op natuurijs zou gaan worden verreden op de ijsbaan in Winterswijk. Snel alle spullen pakken, ook voor een nachtje overnachten omdat morgen waarschijnlijk nog een marathon wordt verreden en dan op het ijs van de ijsbaan in Haaksbergen.

Lees ook: ‘Gelukkig kon mijn vader vrij krijgen, die rijdt nu,’ Beau Wagemaker onderweg naar Winterswijk voor de eerste natuurijs marathon

De race zelf stond bol van de ontsnappingen, sommigen leken te slagen maar dan was er altijd weer een rijdster van Team Albert Heijn – Zaanlander die de ontsnappingspoging onschadelijk maakte, zelfs als het om een eigen rijdster ging. In de begin fase wist Beau Wagemaker zelfs nog even op kop te rijden, maar lang mocht dat niet duren, de strijd om de koppositie was fel.

De race eindigde daarom ook in een eindsprint die werd gewonnen door Marijke Groenewoud voor Esther Kiel en Lianne van Loon, de inlineskaatster die afgelopen weekend al verraste tijdens de 10e marathon in Tilburg.

Janne Berkhout uit Hauwert presteerde ook meer dan prima met haar vijfde plaats, Beau finishte tenslotte als de nummer 9.