Bart Mol zorgt voor podiumplek ploegmaat A6.nl

WERVERSHOOF – ‘Met dank aan mijn ploegmaten van A6.nl‘ zei Peter Michael na afloop van de eerste marathon op natuurijs in Winterswijk. Het was Marco van der Tuin die Michael naar de finish bracht waar hij kon mee sprinten om de zege, maar het was Bart Mol die volgens Michael tijdens de finale van de race zei dat hij het ook in de sprint kon maken. En dat pakte goed uit, in een superspannende eindsprint wist hij de derde plaats te pakken achter winnaar Harm Visser (Jumbo Visma) en Christiaan Haasjes (SPROG)

De race zelf werd verreden voor veel publiek, ruim 2000 toeschouwers kwamen naar de ijsbaan in Winterswijk om de mannen én vrouwen te zien schaatsen. Het ijs zelf was wel wat minder goed geworden omdat even daarvoor de dames hun wedstrijd hadden gereden waardoor de bochten wat uitgetrapt waren en in de laatste bocht een paar scheuren waren ontstaan.

Het duurde tot halverwege de race voor de vlam in de pan sloeg en er werd geprobeerd te ontsnappen uit het peloton, maar de mannen van Jumbo Visma stonden ontsnappingspogingen niet toe en pakten ze allemaal terug. In het peloton zorgde Bart Mol dat Peter Michael in een goede positie werd gebracht in de finale van de race.

Op 500 meter voor de finish begon de eindsprint al en wist Visser voor Jumbo Visma de zege te pakken. Bart Mol

Voor vanavond stond eigenlijk de marathon van Haaksbergen op de agenda, die verloren nipt de strijd met Winterswijk over wie de eerste marathon op natuurijs mochten organiseren, maar het ijs op de ijsbaan van Haaksbergen is niet van goede kwaliteit.

Of er nu nog een tweede natuurijs marathon gaat komen is afwachten, de weersverwachtingen laten na vandaag hogere temperaturen zien.

Archieffoto: Timsimaging