Update: Grote brand Martinus College Grootebroek, zonnepanelen zetten het dak in vuur en vlam

GROOTEBROEK – Er is een grote brand uitgebroken in 1 van de ruimtes van het Martinus College in Grootebroek, zoals u ziet slaan de vlammen al uit het dak van de school. De Veiligheidsregio heeft groot opgeschaald en is met meerdere voertuigen onderweg naar de school.

Publiek wordt verzocht om op afstand te blijven en de hulpdiensten niet te hinderen. De school is ontruimd en de leerlingen zijn veilig.

Bij de dakbrand zijn ook een aantal zonnepanelen betrokken. De brandweer onderzoekt wat het effectgebied is van eventuele deeltjes in de omgeving. Omdat het bluswater opvriest is de gemeente gevraagd ter plaatse te komen om zout te strooien.

Update: De Veiligheidsregio laat weten dat de brand onder controle is, de brand zelf is mogelijk ontstaan in het mechanische ventilatie deel van de school waardoor de zonnepanelen op dak ook vlam hebben gevat. Het gedeelte waar de brand woedde is nog maar een paar maanden geleden geopend door Irene Schouten.

Directeur Jan Jacob laat weten dat 1 klaslokaal waterschade heeft opgelopen en dat morgen de school gewoon weer open is.

Lees ook: Irene Schouten opent techniekplein Martinuscollege

Foto: Henk Kroeb

Eén gedachte over “Update: Grote brand Martinus College Grootebroek, zonnepanelen zetten het dak in vuur en vlam

  1. Waarom wordt hier de hele tijd de nadruk gelegd op de zonnepanelen terwijl de brand niet daar is ontstaan maar in de mechanische ventilatie? ?? De zonnepanelen zelf kunnen bijna geen vlam vatten omdat er vrijwel geen brandbare stoffen in zitten?? wat kan gebeuren is dat ze knappen.. net als glas dat doet bij hitte….
    Schrijf eens serieus ipv onderbuik…

Reacties zijn gesloten.