Balkweiterhoek 76 Zwaagdijk-West in beeld bij provincie voor tijdelijke opvang asielzoekers

ZWAAGDIJK-WEST – De gemeente Medemblik heeft van de provincie te horen gekregen dat er drie plaatsen in Zwaagdijk-West zijn waar zij hun oog op hebben laten vallen voor de tijdelijke opvang van asielzoekers. Inmiddels zijn twee van deze locaties afgevallen maar de locatie Balkweiterhoek 76 is nog wel in beeld voor opvang van asielzoekers. De provincie is nu bezig met een haalbaarheidsonderzoek.

Dit zegt de gemeente Medemblik na vragen van Hart voor Medemblik over de mogelijke komst van asielzoekers naar onze gemeente. De dorpsraad Zwaagdijk-West is hierover informeel geïnformeerd. Aangezien nog niet helder is wat de provincie daar wil, is afgesproken dat de provincie en de gemeente elkaar informeren en op de hoogte blijven houden en pas naar buiten treden als er ook echt iets te melden valt over de mogelijke komst van asielzoekers naar de locatie Balkweiterhoek 76 in Zwaagdijk-West

Tjeu Berlijn, fractievoorzitter van Hart voor Medemblik vroeg o.a. ook welke mogelijkheden er zijn voor de gemeenteraad om actie te ondernemen als de provincie besluit om op deze locatie tijdelijk asielzoekers onder te brengen.

De gemeente Medemblik zegt hierover: “Volgens de media heeft de minister in het geval van Tubbergen gebruik gemaakt van zijn bevoegd om op grond van artikel 3.2 Besluit omgevingsrecht een vergunning te verlenen voor de huisvesting/opvang van asielzoekers of een andere categorie vreemdelingen. Daarmee wordt het college als bevoegd gezag ‘gepasseerd’. Op grond van de artikel 3.1. Besluit omgevingsrecht heeft de provincie dezelfde bevoegdheid. Tegen de verlening van zo’n vergunning kunnen belanghebbenden bezwaar maken en in latere instantie beroep (rechtbank) en hoger beroep (Raad van State) instellen.

Op dit moment is er geen reden aan te nemen dat de provincie gebruik zal maken van deze bevoegdheid. De inzet is samen met de provincie op te trekken en zodra er meer te melden is, u hierover te informeren.”

2 gedachten over “Balkweiterhoek 76 Zwaagdijk-West in beeld bij provincie voor tijdelijke opvang asielzoekers

Reacties zijn gesloten.