Aso chauffeur raakt niet alleen zijn baan kwijt maar mogelijk ook zijn rijbewijs. OM. start onderzoek naar zijn gedrag

MEDEMBLIK – De chauffeur die afgelopen maandag met zijn vrachtwagen levensgevaarlijke manoeuvres uitvoerde op de A7 zorgde er niet alleen voor dat hij op staande voet werd ontslagen door de directeur van het transportbedrijf maar ook dat het Openbaar Ministerie zijn rijgedrag gaat onderzoeken en mogelijk gaat vervolgen vanwege overtreding van Artikel 5 van de Wegenverkeerswet.

Het openbaar ministerie start het onderzoek omdat de chauffeur half uit het raam hing en richting een passerende trucker, een vriend van 26-jarige chauffeur, masturberende bewegingen maakte. Een leerling-chauffeur moest van de man uit Egmond het stuur even overnemen zodat hij zijn zeer kwalijke actie kon uitvoeren.

Toen directeur Rober van Straalen dit afgelopen maandag te horen kreeg moest de man zich direct op het hoofdkantoor in Zwaagdijk-Oost melden en kreeg te horen dat hij op staande voet was ontslagen waardoor hij ook geen recht heeft op een WW-uitkering. Nu gaat hij mogelijk ook zijn rijbewijs voor een bepaalde periode kwijtraken als het om. besluit de stap naar de rechter te maken.

Boete en rijontzegging

Op overtreding van artikel 5 Wegenverkeerswet staat thans een maximale hechtenis van 6 maanden en een geldboete van € 8.700,-. Daarnaast kan er een ontzegging van de rijbevoegdheid voor maximaal 2 jaar worden opgelegd.

Lees ook: Van Straalen De Vries neemt enige juiste stap tegen aso chauffeur. ‘Wij zijn ons wild geschrokken’, aldus directeur Rober van Straalen