Share

Weerbericht Medemblik: toenemende kans op regen, mogelijk met klap onweer

WEST-FRIESLAND – Vanochtend is er eerst weinig bewolking, maar de bewolking neemt van het zuidwesten uit toe. In de tweede helft van de ochtend valt er in het zuiden regen, daarbij is er in het zuidwesten onweer mogelijk. De wind komt uit het zuidoosten en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Vanmiddag trekt een gebied met regen van zuid naar noord over het land. In de loop van de middag breekt van het zuiden uit op steeds meer plaatsen de zon door. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het noordoosten tot mogelijk 20°C in het zuiden van het land. De wind is matig, langs de kust vrij krachtig en draait in de loop van de middag van zuidoost naar zuid.

Vanavond trekken enkele buien over het land. Verder zijn er enkele opklaringen. De zuidelijke wind is meest matig.

Morgennacht kan er plaatselijk een bui overtrekken. Vooral in het (uiterste) noorden kan ook mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. Er staat weinig wind. Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt en komen er enkele buien voor. Van het zuidwesten uit breekt de zon steeds vaker door en wordt het droog. Er staat een zwakke tot matige wind uit een zuidelijke richting.

Morgenmiddag komt er in het noorden eerst nog een enkele bui voor. Elders is het droog zijn er perioden met zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C op de Wadden tot plaatselijk 21°C in het zuidoosten. De zuidelijke wind is overwegend matig. Morgenavond is er weinig bewolking en is het op de meeste plaatsen droog. De matige wind draait naar zuidwest. (Bron: KNMI)

Totaal aantal keren gelezen: 57 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 4 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen