Al 65 jaar maakt Medemblikker Wil Luiken muziek, en dat moet gevierd worden

MEDEMBLIK – Op 11-jarige leeftijd begon als hulpje van Wil Koomen uit Zwaagdijk en als organist in Hoogwoud. Op zijn zestiende speelde Wil Luiken op zijn eerste bruiloft in Hoogwoud en was hij lid van de band Willy and his Cousins.

En daar bleef het niet bij. Wil speelde in The Bluestars, een band die in West-Friesland en ver daar buiten haar sporen heeft verdiend. Samen met Ton Loos vormde hij een duo maar daar stopte hij in 1972 mee om muziekles te gaan geven op de LEAO en MAVO in Hoorn en op twee basisscholen.

Door ziekte moest Wil helaas stoppen het lesgeven, maar al snel begon het weer te kriebelen en pakte Wil af en toe de accordeon op en begon hij piano te spelen en ook vond hij de weg naar diverse koren waar hij als dirigent werd aangesteld.

Afgelopen oktober stopte Wil Luiken met actief muziek maken, maar zijn 65-jarige jubileum wil hij niet geruisloos voorbij laten gaan. Aankomende zondag 26 maart zal Wil Luiken de kerkdienst in de kerk aan de Herenweg 5 in Hoogwoud komen opluisteren.