Herensociëteit De Roos bestond 7 maart jl. 55 jaar en dat werd gevierd

WERVERSHOOF – De penningmeester reserveert elk jaar een vast bedrag per lid en dat wordt op een aparte (feest)rekening gestort. Elke vijf jaar wordt een feest georganiseerd voor de leden en partners.

Voor deze jubileumeditie hadden zich negentig personen aangemeld. Voorzitter Piet Broederz heette iedereen welkom tijdens de koffie met gebak, daarna kwam de borrel op tafel, met allerlei lekkers. Per tafel had Piet een letterquiz voorbereid. Letters door elkaar, moesten in de goede volgorde worden gezet. De woorden hadden allemaal met Wervershoof te maken.

Na de pauze een tweede quiz over diverse details. Bijvoorbeeld over de kleur van het front van een gebouw, de kleur van de stippen op de overkapping van het tankstation, maar ook hoeveel treden heeft de trap naar het eerste gedeelte van het ‘oude’ gemeentehuis. Bij deze quiz bleek dat veel Wervershovers bepaalde details finaal over het hoofd zien of het al zo gewoon vinden dat de kleur niet eens meer opvalt. Wat te denken van de klok van voorheen Juwelier Schouten. Heeft die klok nu cijfers of strepen? Vele zaten er helemaal naast, ondanks dat ze er dagelijks langs rijden.

Door ’t Fortuin en de Herensoos waren leuke prijzen beschikbaar gesteld voor de winnaars van beide quizzen. Het feest werd omlijst door het muzikale duo Bassie en Bobo. Als afsluiting nog een zakje friet voor de gasten en ging iedereen voldaan naar huis. De penningmeester spaart weer ijverig om over vijf jaar opnieuw een knalfeest te organiseren.

Kees Schouten heeft tijdens de feestavond diverse foto’s geschoten en die zijn te zien op www.hsderoos.nl