Abbekerker veroordeeld voor zwaaien met mes ondanks stellige ontkenning

ABBEKERK – De politierechter in Alkmaar heeft maandag de 48-jarige Marcel S. uit Abbekerk een deels voorwaardelijke werkstraf opgelegd wegens bedreiging van zijn buurman en het weigeren van een speekseltest. ,,Ik maak me toch wel enige zorgen over u.” zei de politierechter tegen de Abbekerker voor ze haar vonnis uitsprak. De man zelf ontkende stellig dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan de beschuldigingen.

Over de aanleiding van het vermeende incident op 18 juli zijn S. en zijn buurman het wel grotendeels eens. S. is namelijk fan van Ajax, en zijn buurman van Feyenoord. De 48-jarige Abbekerker zou daarom met een slagroomspuit ‘Ajax’ op de tegels van zijn buurman hebben geschreven, maar vervolgens bleef er een vlek zichtbaar. Daardoor zou er een ruzie zijn ontstaan, waarbij S. op een bepaald moment een keukenmes te voorschijn haalde en naar de buurman zwaaide. Dat verhaal werd ondersteund door een andere buurtbewoner, en de vriendin van het slachtoffer. S. stelt echter dat iedereen in het dossier liegt. Dat geldt volgens hem ook voor de agent die in het proces verbaal schreef dat S. na zijn aanhouding niet mee wilde werken aan een controle voor alcohol en drugs.

De officier van justitie vond de notie dat iedereen in het dossier over de gebeurtenissen zou hebben gelogen niet geloofwaardig. Ze eiste een werkstraf van 100 uur tegen de Abbekerker, waarvan 40 voorwaardelijk. Advocaat Terlingen vroeg ondanks het bewijs in het dossier om zijn cliënt vrij te spreken, gezien zijn stellige ontkenning. Wel zei Terlingen de eis van het OM redelijk te vinden als de politierechter zijn cliënt zou veroordelen. Dat deed de Alkmaarse rechtbank dus uiteindelijk ook.