Share

Openbaar Ministerie verdenkt 55-jarige man uit Enkhuizen van invoer 1122 kilo cocaïne

WEST-FRIESLAND – Justitie verdenkt de 55-jarige Johan C. uit Enkhuizen van betrokkenheid bij de invoer van een grote partij drugs. C. zou 1122 kilo cocaïne samen met anderen hebben ingevoerd via de haven van Rotterdam. De drugs kwamen deze zomer aan in een zeecontainer en zouden in een vrachtwagen het terrein van het havenbedrijf hebben verlaten.

Ook een 27-jarige man uit Purmerend en een 43-jarige Rotterdammer zijn verdachten in deze zaak. De zaak kwam maandag aan de orde bij de rechtbank in Alkmaar, maar was nog niet inhoudelijk. De man uit Enkhuizen was niet aanwezig evenals zijn medeverdachten. Hun advocaten waren er wel.

De officier van justitie vertelde dat de zaak klaar is om inhoudelijk te behandelen. Wel krijgen de raadslieden van de verdachten nog tot half december de kans om onderzoekswensen in te dienen.

De feiten rond de drugsinvoer hebben zich volgens het OM afgespeeld in Enkhuizen, Noord-Scharwoude, Purmerend, Rotterdam en Amsterdam. Wat daar precies is voorgevallen, is nog niet duidelijk.

In januari is er opnieuw een pro forma zitting in deze zaak.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl