Overmacht Irene Schouten is zo groot op de marathon dat Laura van Ramshorst er mee gaat stoppen. ‘Winnen kan alleen als Irene niet meedoet’

WEST-FRIESLAND – De 28-jarige marathonrijdster die uitkomt voor het team van Van Ramshorst Renault, gooit aan het einde van het seizoen het bijltje erbij neer, het heeft geen zin om door te gaan zolang Irene Schouten en haar ploeg zo dominant is. Winnen kan alleen maar als Irene niet meedoet.

De afgelopen seizoenen is de overmacht van Irene Schouten erg groot, samen met teamgenote Marijke Groenewoud leggen zij hun wil op aan de rest van het peloton. Stuivertje wisselen wie er gaat winnen, de ene die de sprint aantrekt voor de andere met de rest van het peloton die het nakijken heeft.

Tegen de verslaggever van de Telegraaf zegt Van Ramshorst: „Ik zie nu niet in hoe ik nog beter kan worden, maar om de strijd met Irene aan te kunnen gaan, moet ik wel beter worden. Het gat met haar wordt ieder jaar groter en dat maakt het simpelweg minder leuk. Natuurlijk komt dat ook doordat haar ploeg meer geld heeft en zij niet naast haar sport nog hoeft te werken.

Dat Van Ramshorst zelf ook tot de grotere op de marathon hoort bleek wel afgelopen woensdag toen zij tijdens de alternatieve Elfstedentocht pas in de laatste paar honderd meters werd ingehaald door het peloton na een lange solo.

Loading

One thought on “Overmacht Irene Schouten is zo groot op de marathon dat Laura van Ramshorst er mee gaat stoppen. ‘Winnen kan alleen als Irene niet meedoet’

  1. Gerard Mol 2 februari 2023 at 18:53

    Dat gebeurt in de meeste sporten. Geld maakt macht.

Comments are closed.