Hartog en SWPN verlengen succesvolle samenwerking in IDM Superbike

ENKHUIZEN – Rob Hartog racet ook in 2023 voor Team SWPN in de IDM Superbike klasse. Na een sterk debuutseizoen waarin Hartog als derde eindigde in het kampioenschap zal hij komend jaar op jacht gaan naar nog betere resultaten op de Yamaha R1M van het door Yamaha Motor Europe, branch Benelux ondersteunde team.  

Rob Hartog kende een verrassend sterk debuutseizoen met de Yamaha R1M van SWPN in het prestigieuze IDM Superbike kampioenschap. De 30-jarige coureur kon zich vanaf de eerste race in 2022 mengen in de top van het veld en wist met zeer constante resultaten een knappe derde plek in het eindklassement te behalen.

Na zo’n mooi seizoen was er voor mij geen twijfel om met SWPN verder te gaan in 2023. We hebben een fantastisch jaar gedraaid met een derde plek in mijn IDM Superbike debuutseizoen. Dit was mede te danken aan het team, die alles perfect op orde heeft. Ik ben ook erg blij dat we komend seizoen verder kunnen werken vanuit deze stabiele basis. Vorig jaar was het een leerjaar voor mij in deze klasse en met de Yamaha R1M. Ik ben erg benieuwd wat er nog meer mogelijk is in 2023. Er ontbreekt nog een podium, dus mijn doel is in ieder geval om podiumplaatsen te scoren en nat Rob Hartog

Zowel SWPN als Hartog waren het erover eens dat deze mooie samenwerking in 2023 een vervolg moest krijgen. Het doel is om de stijgende lijn van vorig jaar door te trekken en samen op jacht te gaan naar podiumplaatsen. Net als vorig jaar is IDM Supersport coureur Melvin van der Voort de teamgenoot van Hartog bij SWPN.

Teammanager Frank Brouwer: “Het is geweldig dat we met Rob en Melvin verder kunnen werken in 2023. Beide rijders hebben het geweldig gedaan vorig jaar, maar er ligt ook nog ruimte voor verbetering. Daarnaast blijft het team bij elkaar, een geweldig ploeg mensen met kennis en ervaring, die goed op elkaar zijn ingespeeld. Deze basis, samen met de steun van Yamaha Motor Europe, branch Europe, heb ik er alle vertrouwen in dat we ook komend seizoen positief gaan verrassen in het IDM.”  

Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branch Benelux: “We zijn trots op onze jarenlange samenwerking met SWPN en hoe het team zich gepresenteerd heeft in 2022. Met twee rijders afkomstig uit de Benelux in de top-drie van het sterke IDM kampioenschap eindigen is een zeer knappe prestatie. Het is erg mooi dat het team intact is gebleven, waardoor er een uitstekende basis ligt om gezamenlijk verder te bouwen naar nog betere resultaten. We wensen Team SWPN, teammanager Frank en rijders Rob en Melvin heel veel succes in 2023!”