FC Medemblik degradeert na 3-6 nederlaag tegen Saenden, rode kaart Jason van der Slot

MEDEMBLIK – De ploeg van trainer Volkert-Jan Putting kon de degradatie niet meer tegenhouden, Saenden was te sterk en zeker toen ook nog eens keeper Jason van der Slot met een rode kaart (2x geel) van het veld werd gestuurd waarna Devin de Winter de wedstrijd verder moest gaan als keeper werd het al snel duidelijk FC Medemblik speelt het seizoen in de derde klasse, maar dan niet op de zondag maar op de zaterdag.

Verslag aangeleverd

Die tweede gele kaart was onnodig, Van der Slot liet de bal uit zijn handen glippen waarna een speler van Saenden de bal simpel in het doel kon schieten. Van der Slot liet duidelijk zijn ongenoegen blijken bij de scheidsrechter omdat hij vond dat hij de bal klemvast had, de scheidsrechter dacht er anders over en gaf hem zijn tweede gele kaart en dus rood.

Op zich begon FC Medemblik zeer voortvarend, Deylano Kemper scoorde voor de ploeg uit Medemblik al in de 10e minuut dankzij een op maat gesneden voorzet van Jess Wenners. Helaas was de pret van korte duur, Van der Slot moest al snel de bal uit het doel halen nadat de bal vanuit een vrije trap via de muur in het doel belandde. Een kleine 5 minuten later konden de spelers van FC Medemblik weer juichen, Sjoerd Bijlstra maakte er 2-1 van. Maar weer kwam Saenden sterk terug en nog geen vier minuten later stond de 2-2 op het scorebord.

Vrijwel direct na de rust was het Max keizer die het doel van Saenden wist te vinden, maar weer was het geluk niet aan de zijde van de Medemblikkers, Saenden scoorde en maakte de 3-3, en dat was net even te veel voor de spelers van FC Medemblik. Ze probeerden het nog wel maar het drong al snel door dat het over en uit was met spelen in de 2e klasse.

Saenden wist het doel van FC Medemblik nog wel te vinden en maakte er tot slot 3-6 van.. Uithuilen, en volgend jaar gewoon weer opnieuw proberen te promoveren naar de 2e klasse maar dan op de zaterdag.