‘Betutteling’ zegt Hart van Medemblik over verdwijnen viskar en patatkraam bij de Muiter in Medemblik

MEDEMBLIK – Hart voor Medemblik wil opheldering van het college over het intrekken van de vergunning voor de vis- en de patatkar die wekelijks bij de Muiter in Medemblik op het parkeerplaats staan. De parkeerplaats is een geliefde plek voor foodtrucks zoals maaltijden uit het Midden-Oosten en het verre Oosten.

Tjeu Berlijn wil dan ook weten waarom is besloten dat beide foodtrucks niet langer meer welkom zijn op de parkeerplaats en wat de specifieke beweegredenen en overwegingen zijn. Ook wil Berlijn weten of er klachten zijn binnengekomen over de aanwezigheid van beide foodtrucks en of Medemblik alternatieve locaties heeft voorgesteld aan de uitbaters van de beide foodtrucks en welke dit zijn.

Vlakbij de parkeerplaats liggen een basisschool en middelbare school en de patatkraam is een geliefd object om even een patatje te halen in de pauzes, Berlijn wil daarom ook weten hoeveel bezoekers vanuit de school naar beide foodtrucks komen.

Berlijn laat in de vragen ook duidelijk weten het betutteling te vinden van haar inwoners en ondernemers door dit soort besluiten en wil daarom ook weten hoe de gemeente zorgt dat besluiten in balans zijn met de wensen en behoeften van haar ondernemers en inwoners.

7 gedachten over “‘Betutteling’ zegt Hart van Medemblik over verdwijnen viskar en patatkraam bij de Muiter in Medemblik

 1. Wat is er in hemelsnaam mis met de kramen op parkeerterrein bij De Muiter.
  Als ik zie hoe druk het er altijd is (ik kom er trouwens ook geregeld) voldoet het toch aan de behoeften van de Medemblikkers. Niemand heeft er last van.
  Zijn er geen belangrijker zaken om je mee bezig te houden. Zoals drugs en fatbikes bij de jeugd!

 2. Zijn ze helemaal gek geworden ? Een geliefde plaats om een praatje te maken, een heerlijk visje of frietje te eten…man man man wat een geneuzel weer tis echt te gek voor woorden dit beleid. Zet hem op Tjeu voor het blijven van deze foodtrucks.

 3. Ook de VVD wil dit graag weten en gaat hier achteraan: wat is er mis mee?

 4. Jan Wagenaar stond vroeger altijd rond de ochtendpauze op de Meerlaan, precies tussen de twee MAVO’s in. Daar is ook niemand slechter van geworden. Om daar als ouders nou over te klagen. Als de patatkar weg is worden elke morgen bij de Aldi nog meer saucijzenbtoodjes, frikandelbroodjes en zakken chips verkocht.

 5. @jan Voorthuizen. Toen kwamen de leerlingen nog gewoon op een normale fiets of lopend, tegenwoordig is fietsen er amper meer bij en komen ze op elektrische fietsen.

 6. N beetje rommel op straat en de viszaak kan vertrekken. Wat voor slappeling zitten op de plek waar dit wordt bepaald??? De kinderen en desnoods de ouders erop aanspreken. Wij doen zonu endan onderhoud bij de vv Medemblik. Nou lag daar vandaan allemaal glas op t veld bij de omgeving van de nieuwe tijdelijke scholen. De kinderen er maar niet op aanspreken. Maar per direct die scholen op n dik kettingslot .Dicht met die handel. Zo werkt t toch ????

 7. Een werkende oplossing is om de foodtrucks na 16.00 uur te laten staan

Reacties zijn gesloten.