Marijke Groenewoud wint eerste ronde Inline Driedaagse in Heerde, Sofia Schilder tweede

MEDEMBLIK – Tegen Marijke Groenewoud van de Albert Heijn-Zaanlander ploeg is geen kruid opgewassen, zij regeert met ijzeren hand het peloton en legt die haar wil op. Daarachter is het vechten om de ereplaatsen en daar doen de meiden uit West-Friesland goede zaken in. Zo werd Sofia Schilder uit Hoogwoud knap tweede door in de sprint Lianne van Loon te verslaan. Bente Kerkhoff deed ook nog een verwoede poging om een ronde voorsprong te pakken maar dat werd al snel in de kiem gesmoord door o.a. Lianne van Loon.

Uit West-Friesland stonden naast Sofia Schilder ook Janne Berkhout uit Hauwert, Jet Fransen uit Andijk, die een week eerder nog een wedstrijd wist te winnen, Iris Tiben uit Medemblik , Beau Wagemaker uit Hoogkarspel en Janne Boos uit Wervershoof. Janne Boos reed de wedstrijd niet uit, zij stopte in ronde 38 van de 52 ronden.

Beau Wagemaker, kopvrouw van Team A6.nl/MNF waar ook Sofia Schilder, Thirza Gorkink en Iris Tiben voor rijden vertelde na afloop tegen Medemblik Praat: “Er stonden veel dames aan de start, van team A6.nl/MNF stonden ikzelf , Sofia, Thirza en Iris aan de start.  In het begin hielt iedereen zich rustig en wachtte eigenlijk op de 1e aanval van AH/Zaanlander.nl, maar die wachtte ook af. Ikzelf trapte af en met nog 15 km te gaan had gelijk een groot gat op het peloton. Echter werd ik weer teruggepakt. Daarna kwam Marijke met een harde aanval en bleef wel weg en pakte uiteindelijk 1 ronde voorsprong. Bente Kerkhoff probeerde het ook nog, maar werd in de laatste ronde teruggepakt waar o.a. ikzelf, Sofia en Jet Franssen hun steentje aan hadden bijgedragen. Sofia had een super goeie eind sprint en wist te winnen van Lianne van Loon (zij won de 1e World Inline cup van dit seizoen) en werd daarmee 2e achter Marijke.

Iris Tiben werd 10 vlak voor Beau Wagemaker op plaats 11, Thirza werd 29e. Vandaag gaat het peloton naar Rijssen voor de 25 km en zaterdag is de finale in Staphorst over 35 km.