Voor FC Medemblik is zaterdagvoetbal de toekomst!

MEDEMBLIK – Vanaf seizoen 24-25 speelt FC Medemblik al haar wedstrijden op de zaterdag. Een hele grote stap. Een lange traditie (116 jaar) van voetbal op zondag komt daarmee tot een eind. Deze stap is niet echt lichtvaardig genomen door het bestuur van FC Medemblik.

Lees ook: FC Medemblik stopt met voetballen op de zondag

De discussie om afscheid te nemen van het spelen op de zondagen speelt al vele jaren binnen FC Medemblik, grootste oorzaken zijn een achteruitgang van het aantal zondagsteams, iets waar veel voetbalverenigingen mee te maken hebben. Daarnaast speelt ook de hele jeugdafdeling van FC Medemblik de wedstrijden op de zaterdagen, iets dat ook meer en meer voetbalverenigingen gaan doen.

Zondagvoetbal past niet meer bij jongeren

Een andere reden is dat veel jongeren op de zaterdagavond uitgaan, naar de kroeg of naar festivals en dan in de knel komen omdat er zondags weer gevoetbald moet worden. En natuurlijk is de nazit na een wedstrijd ook voor veel spelers belangrijk, de ‘derde helft’. In West-Friesland worden derby’s tussen zondagsclubs nu al op de zaterdagen gespeeld.

Maar volgens het bestuur van FC Medemblik wordt het ook steeds lastiger om de oudere jeugd te behouden voor het voetballen wat weer grote gevolgen heeft voor de doorstroming naar de senioren.

Grote ambities

Het bestuur van FC Medemblik heeft een paar belangrijke ambities nu de kogel door de kerk is om op de zaterdagen te gaan voetballen. Zo is de ambitie groot om op een goed niveau te blijven voetballen, wat op de zondagen kan, moet ook op de zondagen kunnen. Verder wil het bestuur het aantal seniorenteams gaan uitbreiden, voor een vereniging met ruim 500 leden zijn 3 herenteams, 1 damesteam en 1 herenteam op de zaterdag te kort.

Een ander streven is om zoveel mogelijk de oudere jeugd te behouden voor de club en er voor te zorgen dat er voldoende doorstroming is naar de senioren, natuurlijk wel op ieders niveau. Daarnaast spelen ook de vrijwilligers een zeer belangrijke rol binnen FC Medemblik en deze moeten ook aan de club worden verbonden.