Ongekende tweestrijd tijdens tweede ronde inline driedaagse, met 4 Westfriese inlineskaters bij de top 10

WEST-FRIESLAND – Waar in de eerste ronde Marijke Groenewoud onbetwist de beste was had ze het afgelopen vrijdag in Rijssen toch een stuk moeilijker, Lianne van Loon, donderdag nog op afstand 3d achter Sofia Schilder uit Hoogwoud, wist het Groenewoud tot op de streep moeilijk te maken. Uiteindelijk wist Groenewoud het wieltje van haar inlineskates een fractie van een seconde eerder over de finish te krijgen en zo de winst te pakken.

De Westfriese dames, deze keer zonder Iris Tiben, die er vandaag wel weer bij is, deden het meer dan prima. Al moesten ze wel lang wachten voor er gestart kon worden. Door de regen was de baan spekglad geworden en te gevaarlijk om op te rijden. Een oplossing werd gevonden door auto’s over de baan te laten rijden al moest dit wel 2 keer gebeuren voor groen licht kon worden gegeven voor de start.

De start werd daardoor uitgesteld van 19.15 uur naar 20.00 uur, maar toen het startschot ook éénmaal was gegeven werd het volgens Beau Wagemaker ook een levendige wedstrijd. Achter de beide kemphanen die om de eerste en tweede plaats vochten wisten de deelneemsters uit West-Friesland prima prestaties neer te zetten. Bente Kerkhoff werd derde, afgelopen donderdag werd ze niet gekwalificeerd omdat haar transponder niet werkte, Sofia Schilder, afgelopen donderdag nog 2e werd vrijdag 4e, Beau Wagemaker uit Hoogkarspel pakte een mooie 6e plaats voor Janne Berkhout uit Hauwert op plaats 7.

In het algemeen klassement staat Marijke Groenewoud fier aan de leiding en de eindzege kan haar niet meer ontgaan, tweede staat Lianne van Loon voor Sofia Schilder. Janne Berkhout staat op plaats 5 met vlak daarachter op plaats 6 Beau Wagemaker, Bente Kerkhoff uit Oostwoud staat ook nog binnen de top 10 op een 7e plaats.

Ook bij de heren werd er streden om het eremetaal en daar werd Jordy van Workum 10e. In het tussenklassement staat Jordy van Workum 10e en Chris Berkhout 16e. Vandaag is de finale en die wordt verreden in Staphorst en gaat over 100 meter.

Hieronder nog enkele foto’s van de race die afgelopen donderdag werd verreden.