Rob Hartog kent een zwaar weekend tijdens IDM Oschersleben

ENKHUIZEN/ABBEKERK – Het tweede raceweekend van het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft is achter de rug voor Rob Hartog en Team SWPN. Ditmaal was het de beurt aan de Motorsport Arena in Oschersleben. Na de valpartij tijdens de vorige wedstrijd werd het een zwaar weekend worden voor Hartog. Hij finisht de wedstrijden in Oschersleben op een achttiende en twintigste plaats

Voorafgaand aan het raceweekend in Oschersleben was het al duidelijk dat het geen gemakkelijk weekend zou worden voor Hartog. Na enkele weken rust vanwege de val op de Sachsenring en het daardoor missen van essentiële trainingstijd was het allesbehalve een optimale voorbereiding. Desalniettemin voelde de 32-jarige coureur zich goed genoeg om aan de start van het tweede raceweekend van het seizoen te verschijnen.

Rob Hartog: “We wisten vooraf al dat het niet makkelijk zou worden in Oschersleben. Het stemde positief dat we het weekend hebben kunnen uitrijden maar dat ging niet zonder hinder. Ik moest mijn positie op de motor aanpassen om er goed mee te kunnen rijden. Dan merk je toch dat je niet volledig fit bent en het niet geheel gaat zoals je wilt. Het complete weekend kwam ik iets te kort en vallen de resultaten tegen. Dit zijn simpelweg niet de uitslagen waarvoor we hier zijn. Maar goed we kijken vooruit naar de wedstrijd in Most over drie weken. In de tussentijd kan ik de schouder rust gunnen en staan we daar fitter aan de start.”

Hoewel de weerberichten voorafgaand aan het weekend behoorlijk wisselvallig waren, bleek het omgekeerde. Tijdens de vrije trainingen was het geheel droog waarbij Rob de nodige meters kon maken op zijn Yamaha YZF-R1M machine. Ook op vrijdagnamiddag tijdens de Superpole Pre Practice was het een kwestie van gevoel opbouwen en het vertrouwen weer vinden. In deze sessie werd hij als twintigste afgevlagd met een plek in Superpole 1 als gevolg.

Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Tekst gaat verder onder de advertentie
Op zaterdagochtend zagen we de laatste derde vrije training, waarbij we de SPWN-rijder terugzien op een 22e plek algemeen. Vervolgens was het in de middag tijd voor de Superpole sessie. Het bleek een moeizame kwalificatietraining voor de Yamaha-coureur, waarbij de ultieme ronde uitbleef. Hartog moest genoegen nemen een 24e plaats voor de te verrijden races later in het weekend.

Tijdens de racedag op zondag was het droog maar zwaarbewolkt. In de ochtenduren ging de eerste wedstrijd van start waarbij het licht miezerde. Dit zette niet door en bleef verder droog. Rob kende een goede start en wist zijn positie te behouden, hij mengde zich in een groep met rijders waarin er meerdere malen van positie werd gewisseld. Uiteindelijk komt hij als achttiende over de finishlijn.

De tweede race op zondagmiddag leek een kopie van de eerste wedstrijd. Rob vocht in dezelfde groep met rijders als in race een, echter niet in de groep vechtend voor de punten en de plekken waar hij had gehoopt te willen rijden. Desalniettemin weet Hartog het beste ervan te maken en weet het weekend uit te rijden na zijn blessure. De coureur uit Noord-Holland weet na achttien ronden als twintigste over de streep te komen.

Nu is er drie weken rust tot aan de eerstvolgende wedstrijd. Die tijd zal Hartog gebruiken om volledig op kracht te komen en fit te worden. De derde wedstrijd van het seizoen vindt plaats in Tsjechië op het circuit van Autodrom Most in het weekend van 21 tot en met 23 juni.

Reageer op dit bericht